2007-09-27

Ännu en tom lägenhet..

Min nya lägenhet står fortfarande tom, har inte hunnit flytta över mer än lite kläder och några småprylar än.. Möbler är dock på väg :) min nya soffa kommer om bara 8 Veckor :P men men det tar sig, på söndag är nog den gamla lägenheten tom iaf, men det lär dröja innan man får ordning på den nya.. Det blir nog klart någon närmare jul :)

2007-09-25

Lite bilder på lägenheten!


Häe kommer lite bilder på lägenheten innan inflytt.. dock dåliga bilder då det var mörkt och med mobilen samt en smått stressad johan som tog dem :)



2007-09-22

Dags för serieavslutning!

I morgon är det dags att avrunda årets seriespel med en toppmatch borta mot Söders BK.. En ganska viktig match för oss då vi nästan måste ta poäng i den för att säkra seriesegern! Målsättningen har hela året vara att vinna div 5 och därmed ta klivet till fyran! Tror vi har fullt lag i morgon dvs ingen skadad, avstängd eller sjuk, så nu gäller det bara att alla gör allt för att vi ska vinna i morgon. 90 minuters hårt slit sen ska vi bara njuta!

2007-09-21

Kommande vecka.. VILKEN VECKA!!!

Som det står så är kommande vecka lite speciell! och det på fler en ett vis, ska nämligen tjuvstarta veckan redan på söndag med sista matchen i serien mot Söders BK.. Vi säkrade avancemang till div 4 redan förra söndagen genom att enkelt slå Söråker med 7-0 (3-0).. och gissa vem som i andra hemmamatchen i rad gör två mål;) så nu i helgen ska seriesegern säkras, poäng i matchen räcker för det.. direkt efter matchen åker vi till Oleary´s och bowlar och käkar och firar ända in på nästa vecka skulle jag kunna tänka mig!
Den andra roliga saken är lägenheten som jag ska få nycklarna till på måndag! ska bli riktigt skönt att flytta (nog för att de dryga året jag har delat lägenhet med Christian har varit kanon) så ska det bli skönt att få något eget! Så nu i morgon hade jag tänkt tagit med mig mamma och ev någon syster för att kolla på lite möbler mm.. kan behövas en del av den varan då jag inte äger så mycket!
Nu till den tredje i raden av roliga grejer! Ska få tillsvidare (fast) anställning på Tyréns och papper ska skrivas kommande vecka! Nog för att det inte kommer att göra någon större skillnad i arbetet, men är lite skillnad att gå på timme än att ha fast.. ska inte säga att jag inte har kännt mig som i en del av företaget under den tid som timanställd, men kommer iaf inte känna mig som en mindre del nu!

Jobb bland myrar och fjäll!

Den här veckan har tyvärr bloggen blivit lite åsidosatt då jag har jobbat på annan ort.. Denna ort har varit Enafors i västra jämtland, där jag har borrat för den nya 400kWh ledningen som ska byggas från Järpen i sverige över till Norge för större och bättre energiutbyte över gränserna. Har varit där med en "gubbe" ja gubbe är ordet då han var nyss fyllda 70!? år!! måste säga att det är bra gjort av en man i den åldern att göra det vi har gjort den här veckan.. Det som vi har gjort är att med hjälp av fyrhjuling med släp och en massa utrustning förflyttat oss mellan förutbestämda stolpplatser, och på dessa platser sonderat i marken för att kunna fastställa hurvida fast marken där kraftledningsstolparna ska gå är.. Såhär när man skriver det så verkar det ganska enkelt, men det är det verkligen inte... tunga lyft och många många moment innan man ens är klar med en punkt (det är mellan 4-6 punkter på varje stolpe).. Under denna vecka har vi iaf hunnit med 25 stolpar vilket är riktigt bra med tanke på att det är bara jag av oss två som har gjort detta förut, och det endast under 3 veckor förra året och då men Hans Frelin (jobbarkompis på Tyréns) som bossade då.. Nu i år fick jag ta tag i taktpinnen och bestämma hur saker skulle utföras :) Faktiskt inte helt fel att inneha den positionen (är lite kul att säga åt andra vad de ska göra) men med det kommer även ansvar vilket blir än jobbigare då jag var tvungen att dels hålla reda på vad jag själv gjorde men oxå vad Lars som min hantlangare gjorde... Summa sumarum måste jag dock säga att det har varit en riktigt bra vecka, lärt mig mycket och fått än mer kött på benen! Såhär kan det se ut vid Enafors på hösten, visst är det vackert?

2007-09-08

Fick svar på tal på en gång!

Det dröjde inte alls länge innan pappa ringde och sa att han hade lyckats skjuta en kalv, och det direkt på första dagen.. så nu ligger man efter igen.. suck.. jaja är glad för hans skull, tror det hjälpte att jag satt lite press på gubben ;) Blir jakt nästaa år då kanske :P


Och nu när pappa har varit ute och fixat älgsteken har jag varit ut en tur till skogen för att fixa kantareller till såsen.. fick med mig min lillasyster Ida, och tur var väl det! Skogen fullkommligt kryllar av kantareller, han bara beta av hälften av alla gps punkter i ett område innan korgarna var full.. drygt 10kg kantareller (visserligen blöta då det regnat en del)..

2007-09-07

Sex tankar om älgjakten!

på sjätte plats - I morgon lördag börjar jakten för de flesta i medelpad och så oxå för det jaktlag jag tillhör (Usland), men dock utan en skarpskytt som mig med i laget.. Och detta för andra året i rad, snart dags för ändring på det!

På femte plats - Trodde det var älgjakt det var frågan om, men tydligen går det bra att skjuta björn i samband med älgjakten i år då det finns björnhundar på plats för jägarna i Uslands jaktlag.. Hade jag vetat det kanske man hade varit med i år, ett börnskinn vore väl inte helt fel.. eller?

På fjärde plats -Visst kan älgjakt vara ett rent "helvete" om det är kallt, regnigt, blåsigt och allmänt händelsefattigt.. Men sitta i jaktstolen med solen lysandes i ryggen och filosofera på alla möjliga saker är inte alls så dumt!

På tredje plats - Tjuvlyssning på andra jaktlag på andra kanaler kan roa en riktigt bra.. Ibland får man tips på vilka hästar som är mest spelbara på V75 och ibland hör man skvaller som jag inte ska gå närmare in på här :P

På andra plats - Sitta på pass och plötsligt höra en kvist gå av och pulsen går från 60 till 150 på bara ngn sekund.. Adrenalinet pumpas ut i blodet och man blir så fokuserad som man någonsin kan bli.. Älgen kommer fram och man är i en annan värld och låter jaktinstinkten ta över.. den som ej har varit med om det bör helt klart testa!

På första plats - Då nu jag inte ska jaga älg själv i år så står familjens hopp nu till min pappa :) Tror nog han är rätt så sugen på att skjuta en älg i år då jag har retat honom en del på senare år då jag själv har skjutit två älgar i mitt liv och pappa bara en och en halv ( den halva då de var två stycken som sköt på den samtidigt). Kommer nog leva på det tills pappa skjuter en älg till.. Då blire till att ta upp älgjaktskarriären igen :)


Foto: Min senaste skjutna älg, en kvigkalv och en mycket nöjd och belåten älghund :)

2007-09-04

Plötsligt händer det

Att man äger en lägenhet, dock har den stunden inte kommit riktig än för mig.. Men nu är det iaf klart :).. från en Östermalmsbo till en Södermalmsbo ska jag nu bli om allt går som det ska.. lägenheten är en etta på Fredsgatan 24, och därmed så får jag än närmre gångavstånd till både jobb, affär och centrum :).. Inflyttning kommer att ske i slutet på den här månaden vilken blir perfekt! Hoppas man nu bara blir nöjd!

Stöde-Stockvik/granlo

Här kommer det utlovade fotbollsklippet från matchen Stöde-Stockvik/granlo :)

http://www.youtube.com/watch?v=KFeBxfzCo4k

Sen finns det ett litet klipp från matchen mot Essvik här:

http://www.youtube.com/watch?v=rIgtvXEpBiQ

2007-09-02

Tåget bara går och går..

Idag var det dags för årets näst sista hemmamatch för säsongen.. Det var Stockvik/Granlo som idag skulle försöka förstöra våran underbara höstsvit, men icke. Vi körde helt enkelt över dem med 11-1 (5-0). Efter 14 minuter och 3 noll till oss var matchen i princip över, bortalaget gick på knäna och vi bara trummade på.. Och hör och häpna, Jag fick göra säsongens första mål :) och innan jag blev utbytt i den 62 minuten så han jag göra ytterligare ett mål :).. hoppas det har lossnat nu så jag får göra några till innan säsongen slutar! Nu väntar Wiskan IF borta nästa söndag. Om detta blev en promenadseger så kommer det definitivt inte bli det mot wiskan. Ett Wiskan som nu höst bl.a vunnit över Essvik med 4-2 och är som Stöde ett bra höstlag, sen att det är den matchen Wiskan verkligen vill vinna kommer inte göra det lättare. Dock blir det ingen svårighet för oss att motivera/ladda för den matchen, ett derby är endå ett derby. Men nu ska vi njuta av den här segern tills träningen på tisdag. Men innan dess ska jag försöka klippa ihop lite filmklipp från matchen då pappa filmade lite...

Lägger upp en länk här sen!