2008-02-28

Vad säger man?

Efter ytterligare en vinst i DM så väntar Giffarna på lördag! Idag ställdes vi mot ytterligare ett div tre gäng det vill säga Medskogs. Medskogs som gick upp från fyran till trean i fjol och spelade riktigt bra förra året, bland annat spelade de ut oss i en träningsmatch hemma på stödegruset.. Men idag vart det andra bullar. Startade dagens match mycket bra och lyckades göra 1-0 efter 15 min genom Skea, sen blev det 1-1 oturligt genom ett självmål signerat Johan Bergman (komunikationsmiss) :(.. Men innan halvtid så kvitterade vi genom ett skott från linus som räddades men sedan skickades in av en Medskogsspelare, 2-1 till oss och 1-1 i självmål =)
I andra halvleken fortsatte vi med vår höga press och lyckades utöka ledningen till 3-1.. Medskogs kvitterade visserligen till 3-2 på straff men sen var det Stöde för hela slanten och forserade in både 4-2 (Jonas Södermark), 5-2 (Manne på pass från mig) och 6-2 (Linus) innan slutsignalen. Kunde dock ha blivit ytterligare mål då jag bland annat missade ett halvt friläge och hade ett skott som tog i ribban och studsade ner kring mållinjen, men med en linjeman som är på mitten av våran offensiva planhalva kunde han naturligtvis inte se om bollen var inne eller ej.. jaja shit happens, får göra mål mot giffarna istället =)
Min insats nu då.. Spelade hela matchen som innermitt och tyckte jag gjorde ett bra jobb, kanske överarbetar vissa situationer och springer en del i onödan, men när man känner sig i sån bra form så gör det inget att man löper några meter extra.. hade nog en halvtimme kvar i benen efter slutsignalen oxå så ;)..
Men nu väntar Giffarna på Lördag kl 12.00... vet inte vilket lag de kommer att ställa upp med men vare sig det blir 91/92orna (tipselitlaget) eller ngt annat så kommer vi att sälja oss dyrt!
Kom och kolla på Lördag och se ett Stöde som lirar fotboll som vi inte gjort på många många år!!

2008-02-26

En anldening till att fotboll ska spelas på gräs!

Två dagar efter "miraklet" på västhagen.. eller mirakel och mirakel, vi är så bra helt enkelt! Kul att se att hög kvalité på träningar, många träningar och folk med rätt inställning kan utvecklas så pass mycket som vi verkligen har gjort det senaste året!
Idag vare träning på gruset på Kusten igen och med några skavanker sen matchen i söndags så kände man kanske inte det rätta träningssuget, men efter ett tag var man inne i det igen.. tyvärr så har Sjölén en förmåga att utsätta sina knän för både det ena och det andra :( inge kul med blödande och varande så på knäna som ständigt ska fastna i byxor, lakan mm.. längtar verkligen till gräset är grönt, då kan man slänga sig och göra lite allt möjligt utan dessa skrapsår! Men nu är det full laddning för matchen mot Medskogs som gäller.. en till liten skräll där så kan vi vara med och kriga om en plats i svenska cupen :P fast dit är det långt! ska först se till att ge Medskogs en riktig match! Kom och heja fram Stöde på torsdag nu!!!

2008-02-24

Ännu en seger!

Dock i innebandy denna gång.. Vi mötte Team Antoine idag och efter en usel match från våran del, där vi inte gjorde mycket mer än vad som behövdes vann vi med 6-3. Tror inte många i vårat lag var svettiga ens, men vad gör det då ännu en seger kan läggas på högen!?

Stöde-Kuben 2-1 (2-0)!

En rensning som jag tror föranledde till 2-0 målet..

Idag spelade vi våran första "riktiga" match för säsongen, och vilken match det blev! Det var alltså DM och vi hade blivit lottad mot Kuben som förra året spelade i div två, dock åkte de ur tvåan och spelar i år i trean istället! Och vi som i fjol spelade i div 5 men lyckades ta oss upp och i år blire spel i fyran.. Vi hade på känn att vi skulle kunna hota dem då det har varit riktigt bra uppslutning på träningarna och bra tempo o.s.v, men att det skulle räcka till vinst var kanske till att hoppas på för mycket.. Efter 25min stog det ändå 2-0 genom mål av Lars Thunström på hörna och Hasse Sjölander på friläge, och det resultatet stog sig hela halvleken ut.. i andra reducerade de visserligen till 2-1 på en hörna, men något riktigt tryck blev det aldrig att tala om, snarare att vi skapade de flesta heta målchanserna..
Själv fick man börja på innermitt med Emanuel "manne" Lundgren vilket fungerade riktigt bra, Om jag får säga mitt så tyckte jag att vi vann mitten. Fick dessvärre kliva av planen i mitten på andra halvleken efter kramp.. (måste dricka mer vatten dagen innan tydligen!) 1-0 målet inprickat av Lars T

Så nu på torsdag så ska vi möta Medskog ännu ett div 3 gäng.. kan vi "skrälla ännu en gång? Kom och kika kl 18.00 på västhagen för att se hur långt det bär!

Finfrämmande från Gnarp!

Finbesök från Gnarp igår :) Amanda och jag tänkte bju igen sen den underbart goda laxen och riset och efterrätten vi fick ngn gång före jul :) så Här blev det Monicas köttfärsblandning med sallad och en annanaspaj med glass, tror nog vi fick godkännt.. glömde dock kaffet till pajen men ingen hade visst mage att säga ngt eller så var ingen sugen på kaffe.. Tror vi hade en trevlig kväll, eller jag hade det iaf, sen att melodifestivalen var dåligt så gjorde det inte så mycket när Björn Gustavsson fick vara med på ett hörn :P.. sen att jag vann på kortspelet senare på kvällen gjorde ju inte saken sämre :P

2008-02-20

mitt i vintern?


Såhär har vi det när vi är ute och jobbar =).. spelar ingen roll om det är höst eller vinter :P strålande solsken och 8-10grader i luften.. Undrar vilket väder det blir i april/maj.. snöstorm och 20 minus?

2008-02-18

Ett mirakel har skett :)

I morse (05.05) när jag skulle gå ut och starta bilen på rullen så testade jag att vrida igång den med nyckeln, och vad händer? jo den startar!! fick en liten chock, men tog bilen nöjt ner till Gnarp för bilbyte och vidare till Gävle för jobb =) Jag och Hans Frelin borrar för att kartlägga grundvattnet i Valboåsen och det kan komma att bli hela veckan så man kommer missa stora delar av uppladdningen för Kubenmatchen... Hoppas man får chansen och spela ändå..

Nu hade vi tänkt sett på film iaf.. Torkel i knipa tror jag det blir, men tv:n här på Scandic verkar vara för dålig då vi bara får till svartvit bild via våran s-video kabel :(.. jaja vi får väl se på den på datorerna istället :(

2008-02-17

Torsbo Plåtteknik går som tåget!

Igår spelade vi våran fjärde match! Och som alla gånger hittills så klev vi av planen som vinnare :) 3-2 (2-1). Svarade själv för 1-0 målet och assisterade fram till 3-2 målet! Men ingen jättematch för någon av oss då det gick ganska trögt och stundtals blev vi faktiskt lite utspelade.. De vi mötte ledde serien innan gårdagens match på bättre målskillnad än oss men nu ska vi väl ändå få ta över serieledningen.. inte helt säkert att det blir så men det är mycket troligt!

Efter matchen så blev det middag här hos mig :) Jag, Amanda, Christian Widmark och Martin Carlsson åt oss mätta på strips med stekt pepparbiff och Amandas egna lite modifierade jättegoda pepparsås :) sen blev det melodifestivalen ngn öl och musik till sena natten :)

2008-02-15

En livlös blå Peugeot :(

Min bil har lagt av, eller startar iaf inte med nyckeln.. om jag därimot tar den på rullen går den igång utan några som helst problem.. Trodde först att det kunde vara batteriet som var slut och att jag hade glömt ngt lyse på, men efter startat den på rullen och sen kört den en bit för att sedan stanna den och testa starta den igen så var den lika död, inte ett ljud kom ifrån den, dock lyste instrumentpanelen och lyset på bilen fungerade som det skulle.. Så nu tror jag att det är startmotorn som har lagt av (men nu är ju johan en bilexpert utan dess like NOT!!) men är det någon annan som tror att det är ngt annat så hör av er snarast.. ska testa att starta den med hjälp av startkablar men tvivlar på att det kommer att fungera :(

Fredagslunchen..

spenderades idag på Cave. Tydligen något libanesiskt ställe (stod det på fönstren iaf) men var inget libanesiskt i maten enligt mig.. 85kr och två alternativ: Kycklingfilé i bercamelsås och Fläskkarre med rödvinssås. Själv tog jag det förstnämda och visst smakade det inte så farligt men en besvikelse att det var samma tråkiga frysta gröna ärter och morötter till båda rätterna, visserligen varma men inte så värst fräscht alls.. Vatten ingick, all annan dryck kostade extra !? Näe, var verkligen besviken på stället och det känns inte som det kommer bli ngt välbesökt ställe.. När han frågade efter om ngn ville ha kaffe svara vi direkt -kostar det extra? men det ingick :) och med kaffet fick vi en liten skål med äppelbitar i ngn sylt och chokladsås vilket gjorde slutet på lunchen lite bättre men tveksamt om det blir ngt återbesök..

2008-02-13

Lunch på Chats

Tyvärr såg den godare ut än vad den var :(Men visst är det trevligt där inne och ganska bra miljö för att sitta och ha en bra lunch, men det finns några saker med det där stället som gjorde att det inte kommer få så bra betyg mer än att lunchen inte smakade helt hundra, eller smakade i huvudtaget -smakar som barnmat Citerat Peter Zackrisson (min Chef) då han tyckte att pannbiffen inte smakade ngt, vilket den heller inte gjorde.. en lunch för 75kr så förväntar man sig iaf bättre mat, och mat som smakar något! Besticken var heller ingen höjdare, kniven var väl kanske okej, men en ikea gaffel som böjer sig när man ska äta potatismosen och alla spetsarna pekar åt olika håll gör det hela inte bättre, sen vare ju en Servitör istället för servitris vilket Robert tyckte var ett minus (vilket jag är beredd på att hålla med om)
Men får väl avsluta recentionen med ett citat från Yngve i pistvakt -Förbannat gott kaffe i alla fall :D

2008-02-10

Ännu en helg till enda..

Som vanligt så har även denna helg gått undan i rasande takt, och inte har man hunnit med allt man hoppats på.. Blev dock som planerat en tur på Hullsjön :) Var på plats runt 08.00 och kom hem runt 15.00, blev alltså en lagomt lång dag på sjön. Lunchen bestog av pytt i panna stekt på en Muurikka, mat kan inte smaka bättre än vad den gör ute i naturen! Tyvärr ingen öring på ismete för oss tappra fem som tog oss ut. På pimpel fick vi dock en massa småabborre plus att en fin Öring på 1840g fick syna isen, tyvärr var det dock inte jag som fick den :( Fisket gav dock mersmak och det kommer nog att kunna bli en tur till där på isen innan den försvinner.. Längtar dock tills isen släpper där så man kan fiska Stor öring på rikigt!

2008-02-08

Underbart god lunch idag!

Har som vana på jobbet att käka utelunch varje fredag, händer väl även under andra dagar i veckan oxå men på Fredag har man bara inte med sig matlåda.. Idag så blev det lunch på bästa Kinarestaurangen jag har ätit på än i mitt liv, Ming Palace! Åt mycket där förr och har tyvärr blivit allt för sällan på senare dagar, har dock ingen aning om varför.. Trodde först att de kunde ha och göra med priset, men åt min Biff shop suey med vatten för 68kr vilket är precis så mycket som vilken annan lunch som helst på stan kostar.. Och mat får man så det räcker och blir över! Visst kan man komma undan lite billigare men inte med många kronor undantaget Blåkiosken som har otroligt god mat otroligt billigt! Ska försöka ge mig på och göra en lista på lunchställen med betyg för kvalité på mat, prisvärdhet och trevnadsstandarden för stället, ni får hålla utkik för den listan kommer inom kort!

I morgon blir det fiske för en gång skull.. Stor Hullsjön ska testas, hoppas på hyffsat abborrfiske och förhoppningsvis någon Öringkontakt! 

2008-02-07

Värmecupen oxå lottad!

Och vi får möta Alnö, Nordanstig och Stockvik/Granlo! Kan bli riktigt spännande att möta alla tre lagen, Alnö som är nerflyttad från trean. Stockvik/Granlo som vi inte hade några som helst problem med i serien (8-0 borta, 11-1 hemma), men de slutade ändå femma men många poäng ner till sjätteplatsen.. Nordanstig är ett lag jag aldrig har mött och har inte en susning om i vilken division de spelar i.. Kanske får bli lite research senare :)

2008-02-05

Fettisdag :)

Och DM lottningen klar. Blev Kuben för oss i första omgången, ett Kuben som nu spelar div 3 efter att ha åkt ur div två i fjol.. blir en riktig värdemätare det! får hoppas på en kanon dag för oss och lite underskattning från deras sida så kan det väl iaf bli hyffsat jämt :) matchen spelas den 25/2 så lika bra att ni planerar in den matchen i kalendern för den måste väl ses!!

Idag har även Johan bakat semlor :) för andra året irad nu ;) blev helt ok om man frågar Amanda, men hon vågar väl inte säga annat :P

2008-02-04

Vinst igen!

Tredje raka segern för Torsbo Plåtteknik, men spelet var allt annat än bra.. Var för första gången fullt med folk, och det överfullt.. När det bara är 2*15 min så vill man inte vara fler än 2 pers position, men det var vi nu.. Var nog våran sämsta match hittills och i halvtid så vare bara 2-1 till oss. I andra perioden så spelade vi kankse lite bättre och drog ifrån och vann tillslut med 5-2. Spelade back igår, vilket jag gärna gör igen.. mycket boll och får chansen att bygga upp spelet men samtidigt göra någon rush ibland.. Ännu nästa helg möter blir det seriefinal då vi möter Haga Kickers som just nu leder serien på bättre målskillnad..

2008-02-03

Uppsving i Milko vs Arla debatten..

Troligtvis någon från ICA Bergsgatan (kan vara Chefen/Handlarn) har kommenterat mitt inlägg vare gäller Milko vs Arla.. Bara att scrolla ner och följa debatten och lägg gärna en kommentar själv!

http://johansjolen.blogspot.com/2008/01/milko-vs-arla.html

ServeEss dock inte många för mig :(

Kul dag igår med både träning, möte, och samkväm med grabbarna i herrlaget.. dock gick tennisen nite så värst bra, fick börja med att kvala in i turneringen då vi var fler än 16 som skulle vara med.. kvalet gick dock galant, slog Staffan Söder med 6-0 :) skön start javisst! men blev värre nästa match då jag skulle spela mot blivande vinnaren tydligen :( ledde med 4-1 i gem mot Fredrik Carström (Coach) men tappade till 4-5 för att jämna ut det till 5-5 men tappade de sista två gemen och därmed matchen.. men tror det var bästa matchen på hela kvällen faktiskt.. var iaf ingen som var ens i närheten att ta 5 gem av Carström... jaja han blir rättså arg då han förlorar så det kanske var lika bra att ta en förlust för stämningens skull ;).. sen blev det lite bastu, käk och poker för att sedan iväg en sväng på Avenyn...
Nu blire laddning inför innebandyn kl 16.15 i ljustadalen.. ska det bli en tredje raka vinst för Torsbo Plåtteknik??

2008-02-02

Herrlaget till 100% idag!

Åsså var det lördag igen då, och då vi har träning varannan lördag så har vi träning i dag! Måste säga att det var ganska bra att vi tränar varannan lördag vilket medför 4 träningar respektive 3 träningar i veckan, känns som det är ganska lagomt, plus att man får varannan helg ledig :) men idag blir det alltså träning, och efter träningen far vi till stan och har möte och lagfest på "ServeEss".. Tror det ska bli en liten tennisturnering där.. Satsar på vinst som vanligt hade jag tänkt!