2008-05-30

Vinst 4-1 (1-1)

Körde över Selånger med 4-1 idag! Var dock inte helt enkelt då de var de bättre laget de första 35minuterna för att vi sedan skulle ta över matchen och de rejält... Hasse kvitterade till 1-1 innan halvtid och i andra var det inget snack vilka som ville mest och orkade mest.. Jonas Södermark gjorde 2-1 och sen blev jag kapad av samme högerback somkapade mig i första halvlek och han fick därmed sitt andra gula och därmed utvisning.. Därefter lyckas vi med att göra två mål på hörna och nick. Första inprickat av Johan Bergman och andra lyckades JAG!!! göra :P kanske inte en jätteskräll då jag brukar göra ngt mål på nick varje år, men den här satt perfekt under ribban :) nu blir nästa match mot torpshammar på nationaldagen, ett torpshammar som vann lite överraskande över sidsjö-böle med 4-0 på bortaplan. deras första poäng i årets fyra.

PIKE CHALLENGE!!

I morgon kl 08.00 går starten för mitt livs första riktiga gäddfisketävling =) Jag och Berga ska vara med i Ö-vik och tävla mot 30st andra lag om fina priser och massor av ära! Bara gäddor över 80cm räknas och bara de 4 största av dem! Fisket kommer bedrivas i centrala ö-vik då vi utgår ifrån gästhamnen. fisket kommer således bedrivas i närliggande Veckefjärden, Själevadsfjärden och ut i kustbandet.. Tyvärr har varken Berga eller jag fiskat där, men med lite kontakter, djupkartor och 30-40 års gemensam gäddfiskeerfarenhet ska vi nog kunna lura upp ngn fin gädda :) tror vi har hyffsad chans på en bra placering trots att vi inte kan området.. vi kommer sälja oss riktigt dyrt! iaf jag!!! Rapport om fisket kommer på söndag då tävlingen är avslutad och man kanske är välbehållen hemma i sundsvall igen =)

Stöde-Selånger

Ikväll blir det åter match för mitt stöde då vi tar emot Selånger FK som kanske är det lag som hade störst förväntningar på sig både från sig själv och folk runt om.. Tyvärr för deras del så har de börjat lite knackigt med 1 vinst 1 oavgjord och två förluster och kommer nog riktigt taggade till stöde ikväll.. Samtidigt som vi har lätt bris i segeln och trots två oavgjorda matcher här på slutet ändå känner oss riktigt bra för tillfället... Ska mycket till om vi inte återigen gör en bra match.. skulle vara bra med vinst och därmed få en 7p ledning över selånger, men är 90 hårda minuter dit!!

Väl mött på Stöde IP ikväll kl 19.00!!

Fortsatt obesegrade :)

I Tisdags mötte vi Alnö IF på Släda ip.. Blev en bra match ur stöde ögon sett men det var nog alnöborna som gick hem med ett leende då matchen orättvist slutade 0-0.. I mitt tycke så var vi helt överlägsna i första halvleken och borde ha gjort kanske både ett, två och tre mål.. men Ekan i målet storspelade och räddade även ett friläge från mig :(. andra halvleken var jämnare men fortfarande var det vi som hade spelövertaget.. Tror inte Alnö hade ett riktigt skott på mål och de enda gångerna man vart lite orolig var då det fick hörna eller andra fasta situationer..
Ligger nu bara trea i serien då lucksta vann och gick om oss med en pinne, samt att sund kryssade för första gången och leder nu på 10p.

2008-05-22

Stöde-Essvik

I morgon spelas den tredje omgången av "medelpadsfyran"! Och ska det bli en tredje raka seger för mitt Stöde? eller snuvar Essvik oss på segern denna gång? Essvik som innan serien var ett tippat topplag har inte rosat marknaden än då de har två raka förluster och inte ett gjort mål framåt. Därför måste vi vara extra laddade för det lär Essivk vara!!
Ska spela innermitt igen om jag känner mig tillräckligt frisk för det.. har nämligen varit förkyld ett par dagar nu men är på bättringsvägen och räknar med att jag ska vara frisk till i morgon!
Är ledig i morgon och hade tänkt ladda för matchen genom att fiska lite öring och dricka vatten =) väl mött på IP i morgon nu då!!!

2008-05-20

CAFE AFMIDOR

Lunchguiden uppdateras allt eftersom veckorna går :) och i Fredags var det dag för Cafe Afmidor inne på "IN" i stan :) Inte så mycket folk för att vara fredag så det var ju bra sen var maten riktigt bra vilket gjorde fredagslunchen till en njutning.. Grön krispig broccoli fick man oxå ;) inte sju dagar i veckan det heller =)

Bloggen lite åsidosatt..

Har helt ärligt varken haft tid eller lust att blogga senaste veckan.. Dock har det hänt en hel del värt att berätta :)

I torsdags vart det iaf fiske i Indalsälven efter öring.. Jag Håkan och våran egna guide Stefan Evensson.. Både jag Och håkan fick upp två öringar var i båten och guiden fick ingen, tappade dock två :P.. Dock ingen vidare storlek på fisken, upp till knappa kilot bara men kul ändå!

Fredag
Årets andra seriematch hemma på Stöde IP mot fjolårets serietvåa Sidsjö-Böle.. Från start på innermitt återigen vilket fungerade även denna gång då vi vann med uddamålet igen 2-1 (1-0) efter mål av Staffan Söder och Jonas Södermark =) Så nu ligger vi tvåa i serien!!

Lördag
Fiske i Hullsjön med Baddarn.. blev guidning då Baddarn aldrig fiskat insjööring riktat med trolling, dock var jag en usel guide då vi inte kunde kroka en ända fisk :( en tappad på ena sidoparavanen var allt tills vi gav upp och skulle packa ihop deå löjan på nedre djupriggen var tuggad.. Rejält tuggad dessutom med ett fint jack mellan trekrokarna men den löste ej ut ur linutlösaren konstigt nog.. Så det hugget märktes först när vi gav upp för dagen :(
Senare på kvällen blev det hockey och en och annan öl med gott sällskap =)

Det var nog allt som var värt att berätta denna gång :) fiske och fotboll senare i veckan för min del blir det iaf.. ska knäppa lite kort på fisken jag kommer att fånga också denna gång =)

2008-05-12

Båttrailer :)

I fredags var johan ledig och passade på att göra jag tänkt göra länge nu, dvs köpa mig en båttrailer :) Så nu blir det fiske överallt i alla sjöar här i trakten men min lilla båt :) Var även hemma och greja lite med båten, tvättade den och lagade lite skavanker på den samt monterade djupriggen. Han även testa ekipaget en sväng på lördagen :) Nu saknas bara tiden till fiske :P

2008-05-09

Seger 3-2 i premiären!!

Vilken kämpa anda vi har i laget nu! går ut och visar vart skåpet ska stå mot de tippade seriesegrarna Lucksta med 3-2 på bortaplan! Kanske lite tur på slutet då de missar en straff, men i det stora hela så var vi nnog närmare 4-2 än de 3-3.. spelade hela matchen på innemitt med Anders Carlsson vilket i mitt tycke gick riktigt bra, vi vann mycket boll på mitten och serverade Jonas, Christian och hasse många fina bollar. Nu blir till att suga på karamellen lite för att sedan ladda inför matchen nästa fredag mot Sidsjö-böle hemma på IP.. Mycket kul btw att så många stödebor hade hittat till sörforsvallen, med er i ryggen så är även bortamatcher hemmamatcher!

Så var det äntligen dags!

Lucksta-Stöde ikväll på Sörforsvallen ikväll kl 19.00! kom och kolla och hejja fram oss till första segern i årets serie!

I onsdags gjorde jag ngt som

Jag inte borde ha gjort.. Blev en tid ledig för massage på jobbet och jag tog den.. tänkte att eftersom man suttit i en flygplansstol i x antal timmar och vi hade seriepremiär på fredag så jag tyckte det skulle kunna vara passande.. Men att man skulle bli lite av en ny människa i ryggen efter den trodde jag inte.. Vart riktigt bra i ryggen. har ju haft problem med ländryggen sedan länge men det försvann till stor del i och med massagen. men på kvällen hade jag träning och lyckades sträcka en muskel i ryggen så nu är jag tillbaka på noll igen :P

2008-05-08

Dubai 2008

Ska försöka sammanfatta Dubairesan nu i ett svep hade jag tänkt.. blir kanske lite mycket "ordbajsande" men det får ni leva med!

Dag 1 (fredag)
går ner på jobbet till 10.00 då bussen därifrån skulle gå 10.30 och ville ju vara i tid :) hade även tänkt fixa fram PUK-koden till jobbmobilen som dykt upp på telefon efter tre missade försök :P hittade inte fram koden och han med papperen i sthlm var inte anträffbar, och då man har Halebop kontantkort på privata mobilen så blev man mobillös i 5 dagar.. rättså skönt faktiskt =).. Bussresan gick bra och vi var nere på Arlanda väl innan planet skulle lyfta. Han klämma ner en Boston Celtic burger på O´learys innan flyget lyfte, och den höll mig mätt under hela resan till dubai. Två timmar senare var vi på Amsterdam flygplats för att vänta ett par timmar på flyget mot Dubai..
Dag 2 (lördag)
Efter en helt ok flygresa så landar vi på dubais flygplats på lördag morgon runt 0600 lokal tid.. suck vilken tid det ska ta att resa :(.. väl på plats så väntadetvå förbeställda bussar som skulle ta oss till hotellet :) Hamnade på sista bussen men kom till hotellet först då den andra bussen olyckligt hade blivit påbackade av ett annat fordon på väg till hotellet. Väl på hotellet så var det frukost följt av ett litet möte om hur den närmsta tiden skulle användas och lite små tips om kläder att ha på sig, hur man ska hälsa mm.. Sen bar det iväg till polen i ett par timmar, tyvärr oxå nästan de enda fria timmarna i solen på hela resan.. Fast med 40 graders värme i skuggan så var det inte direkt så skönt att ligga i solen allt för mycket vilka en del arbetskompisar fick erfara i brända magar pannor smalben mm :P.. 12.30 vare lunch fröljt av lite vila innan de som förbokat ökensafari kl15.00 skulle inta Toyota landcruisern :) Ökensafarit var helt klart en upplevelse i sig då man fick åka med över sanddynor på skrå och med hjärtat i halsgropen vissa gånger. Ökensafarit slutmål var ett uppdukat ställe mitt i öknen men middag och magdans på schemat, vissa fick även delta i den.. Som tur var så klarade jag mig från det men har film på en som inte gjorde det.. :P Kl 22.00 var vi hemma på hotellet igen och då blev det en öl i baren på hotellet med ett par skrikande rysska tjejer i bakgrunden som försökte sjunga men icke :P Sen var den dagen slut..
Dag 3 (söndag) frukost kl 07.00 och sen bar det iväg på studiebesök på alla möjliga ställen.. besökte bland annar burj dubai och palmöarna mm, mycket mäktigt att se allt de bygger. och byggs gör det precis överallt! Lunch på ett annat hotell som låg precis vid persiskaviken.. efter timmar och åter timmar i buss så blev det kl 17.00 ett stop på "The Mall" ett stort köpcenter där vi kanske han se hälften av butikerna innan vi hade gemensam middag kl 20.30. Köpte mig iaf ett par fotbollsskor =). Även att de i köpcentret hade en skidbacke där man kunde hyra utrustning och åka de 300meters skidbacke som de hade där.. mitt i öknen typ.. 4 grader minus i den hallen så riktig snö vare allt. Efter middagen så tog vi taxi till hotellet för att duscha och fixa till oss lite för en utekväll på stan, lite förfest först sen bar det iväg till ett ställe som vi hade fått tips om. Till saken hör att söndag i sverige är måndag i dubai och att taxichaffuörerna inte kan någon som helst engelska, och de dricker inte heller alkohol.. Efter vi hamnat fel 2 gånger och ingen i vår taxi hade ngn mobil med oss så vi kunde inte höra efter vart vi skulle så det blev ett eget iniativ. Sa till taxicaffisen att vi ville åka till ett ställe där man kunde dansa lite och där det var mycket folk och man kunde kanske ta sig en öl. efter 25min i taxi så var vi framme, tyckte jag kände igen mig och kom på att vi hamnat på samma ställe som vi åt lunch på tidigare samma dag! men var ju lite drag där iaf, så det fick duga :) 03.30 och jag, Robert, PO och Hans-Ola måttligt runda under fötterna fick för oss att ta ett dopp i persiska viken.. sagt och gjort så stack vi ut på stranden bakom en pir 150meter bortanför partyt och klädde av oss och tog ett dopp i det 30gradiga vattnet, hur skönt som helst!! natten fick avslutas med ett mål mat på Hamburger king och vi var väl i säng vid 05.00 skulle jag kunna tro :P
Dag 4 (Måndag)
Efter 2h sömn så blev det ännu en dag med en massa studiobesök, alla måttligt roade då många somnade på vissa föredrag :P han med några turer på stan mellan passen sen vart det tyvärr dags för buss till flygplatsen och hemresa.. åkte till flygplatsen kl 20.30 och var hemma i sundsvall på Tisdag kl 15.00. hua vilken tid det ska ta att flyga.. men nu är gjort och man är en stor erfarenhet rikare!! kul kul, men nästa gång hoppas jag på ett ställe lite närmre då det inte blir så många dagar..


Bilder och filmer kommer så småningom..

2008-05-02

Idag bär det av mot varmare breddgrader =)

Idag kl 10.30 går bussen från Sundsvall till Arlanda. Sen blir det flyg till Dubai med en kortare mellanlandning i Amsterdam. Kommer att vara där till måndag kväll då flyget går tillbaka. Kommer bli några riktigt sköna dagar i värmen :)