2008-07-07

Rudaförsök 2

Rudafiske :)

Andra natten i lillboviken:Kom dit strax efter åtta och möttes där upp av Mikael Lundström från FK Minkarna.. Fick lite tips av honom om var i sjön de brukar fiska och även lite tips om hur de brukar gå till väga. Fisket här verkar skilja sig en hel del motför fisket som vi bedriver i sundsvall, och då främst när det gäller huggperioder som här verkar kunna variera väldigt. Även att de ibland även har fiske under dagtid (nu har vi i och för sig inte testat dagsfiske i sundsvall så mycket). Berättade även om vår tilltänkta tripp norrut och fick lite rapporter om hur fisket hade varit norröver. Åter till fisket nu J började fiska vid 21.00 och hade då direkt en timme med bra väder och bra aktivitet, missade ett ruda hugg då den släppte precis då jag fick känna tyngden av den, kunde ha varit en kilo+ mört också men ej så troligt :P efter det började det på att blåsa och regna så aktiviteten avtog drastiskt och kom igång igen ca 00.40.. Saken var dock den att vi hade sagt innan att vi ”bara” skulle fiska en halvtimma till om det inte hände ngt då vi hade en liten bilfärd upp till Jokkmokk och morgonen efter.. dock så får jag just då ett fint hugg av en ruda (knappast under 1400g) som tyvärr klev av efter 5-10 sek L fisken högg kanske tre meter från land och jag hann aldrig få kontroll över situationen innan fighten var över. Nu följde ett fiske med en hel del hugg nära nära land i tre timmar med många hugg men inte en enda riktigt krokad fick.. hade nog kunnat suttit där bra många timmar till jag men Håkan som inte alls hade haft lika mycket på sin plats verkade nöjd så jag tog motvilligt upp mina tackel och plockade ihop och kunde summera till ännu ett bompass L

Måste även tacka Pelle och Ingrid för det jättetrevliga välkomnandet som vi fick i Piteå. Maten underbart god och sällskapet minst lika bra! Tack tack!

I skrivandes stund så sitter vi i bilen och har några timmar till jokkmokk. Får se vilket fiske det blir, Men rapport kommer var så säker!

Måste oxå få tacka en boende på skräddaregränd i boden för dit oskyddade trådlösa nätverk :P

Inga kommentarer: