2014-07-18

Laxsäsong 2014

Sådär ja! 2014 laxfiske avklarat efter tre snabba pass på älven!

Med hård åtgång på korten till Bergeforsens norra sida (zon1) blir det nog "bara" 3 pass på älven i år. Jonas Asplund fixade ett nattpass följt av av två dagpass som blev riktigt lyckade trots den ringa vattenföringen.

Måndag, nattpass
Ok vattenföring till 01:00 så det gällde att fiska effektivt de timmar det väl gick vatten. Bra fiske och Jonas drog en och jag två innan de sänkte vattnet. Fiskar i 10-12kg klassen (som merparten av alla laxar i år)
Kom i säng kl 03:00 varpå vi tänkte kliva upp kl 06:00 för att vara med på starten av efterföljande dagpass. Ett pass som visade sig vara Jonas pass då han med halvtimmen kvar landar dagens 5! Lax och han har därmed fiskat fullt! Själv landar jag två laxar och en havsöring, inte vilken öring som helst utan nytt pb och det är nu tredje året irad man lyckas knipa en över 7kg 7,84kg!
Dagpass två
Sämre vattenföring men Jonas visade vart skåpet skulle stå genom att dra en finfin lax på 15,8kg! Dagarnas tyngsta fisk! Själv nämner man något om att det är nu man ska dra en lax (när det är 3 min kvar av passet) varav en 11kilos kliver på som pricken över iet!

Roligt fiske och nya pass näsa år, nu blir det dock annat fiske och semester!

Over and out!

Inga kommentarer: