2007-09-07

Sex tankar om älgjakten!

på sjätte plats - I morgon lördag börjar jakten för de flesta i medelpad och så oxå för det jaktlag jag tillhör (Usland), men dock utan en skarpskytt som mig med i laget.. Och detta för andra året i rad, snart dags för ändring på det!

På femte plats - Trodde det var älgjakt det var frågan om, men tydligen går det bra att skjuta björn i samband med älgjakten i år då det finns björnhundar på plats för jägarna i Uslands jaktlag.. Hade jag vetat det kanske man hade varit med i år, ett börnskinn vore väl inte helt fel.. eller?

På fjärde plats -Visst kan älgjakt vara ett rent "helvete" om det är kallt, regnigt, blåsigt och allmänt händelsefattigt.. Men sitta i jaktstolen med solen lysandes i ryggen och filosofera på alla möjliga saker är inte alls så dumt!

På tredje plats - Tjuvlyssning på andra jaktlag på andra kanaler kan roa en riktigt bra.. Ibland får man tips på vilka hästar som är mest spelbara på V75 och ibland hör man skvaller som jag inte ska gå närmare in på här :P

På andra plats - Sitta på pass och plötsligt höra en kvist gå av och pulsen går från 60 till 150 på bara ngn sekund.. Adrenalinet pumpas ut i blodet och man blir så fokuserad som man någonsin kan bli.. Älgen kommer fram och man är i en annan värld och låter jaktinstinkten ta över.. den som ej har varit med om det bör helt klart testa!

På första plats - Då nu jag inte ska jaga älg själv i år så står familjens hopp nu till min pappa :) Tror nog han är rätt så sugen på att skjuta en älg i år då jag har retat honom en del på senare år då jag själv har skjutit två älgar i mitt liv och pappa bara en och en halv ( den halva då de var två stycken som sköt på den samtidigt). Kommer nog leva på det tills pappa skjuter en älg till.. Då blire till att ta upp älgjaktskarriären igen :)


Foto: Min senaste skjutna älg, en kvigkalv och en mycket nöjd och belåten älghund :)

3 kommentarer:

Sara sa...

jag är intresserad av allt! huvudsaken är att jag får göra någonting annat ett tag känner jag, så visst kan det vara bra att dagis-eran tar slut för min del så jag tar mig i kragen och hittar på nåt annat. du får hemsk gärna höra dej för om det där jobbet hos er. givet är det en tur till Viskan som gäller på söndag, Wiskan-Stöde går ju inte att missa :)

Anonym sa...

Pappa har skjutit älg , första dan...haha

Johan sa...

Sara, Ska kolla upp det då.. kan ju inte lova ngt men är ju värt ett försök :)

Eva, Jo han ringde och sa det :P bra att någon sätter press på honom så de händer ngt i skogen för hans del oxå :)