2008-04-09

Djuprigg, ett steg...


Närmare storöringarna och stor gösarna till våren/sommaren =)
Jo, Johan har investerat i en djuprigg till båten, en bra pryl att ha för att öka chansen till fisk när man är ute och därmed en bra investering för att jag ska kunna hålla riktningen på den här bloggen till vad den heter.
För er som inte vet hur en djuprigg fungerar så ska jag nu lite snabbt redogöra hur den fungerar. Man monterar den i aktern på båten så man får stången ut över vattnet. I wiren hänger man på ett lod som kan väga allt i mellan 0,5kg till 10kg beroende på rigg man har. Sen fäster man en linutlösare på Wiren och fäster linan från spöt i linutlösaren och sänker sen ner lodet till den nivån man vill fiska på.
Kan med fördel fiska med flera spön per rigg men sällan fler än tre. Längden från wobbler/bete till wiren kan man variera ganska friskt men oftast så är det frågan om 3-10 meter beroende på hur djupt man fiskar och med hur många spön man fiskar. Så när öringen nu hugger på betet så krokas fisken samtidigt som linan släpper från linutlösaren varpå man kan ta spöt och drilla fisken som vanligt.
Lägger väl upp en film på hur det går till när båten är isen är borta och båten ligger i sjön!

Inga kommentarer: