2010-03-24

Dag nr 2, Sikpimpel utan sik :P
Idag blev det Vattnan och förhoppningsvis dess fina sikar. Tyvärr blev det inte en enda sik men en del harrar en öring och en massa elritsor :P.

Fisket var riktgt trögt, kikpimpel på 0,2-3 meters djup och väldigt få fiskar sedda. Efter ca 2 h fiske och bara 2 mindre harrar och ngn enstaka abborre lessnade danskarna och hade Danska mästerskapen i snöbollskrig, fått mig höra att Jacob vann.
Därefter bytte de och Jonas vatten till en öringtjärn (samma som fiskats på de tidigare dagarna).
Jag och Jonny stannade dock envist kvar och prioriterade chansen på fin harr, sik och öring framför "put and take" öring ;). Hittade ett parti på Vattnan nerströms en ström där vi lade oss på ca 1,5 meters djup och drog ganska raskt varsin harr, men sen var det dött. Fiskade på ett bra tag i området men endast några envisa elritsor behagade att nappa.
Flyttade oss därefter till en undervattensås där jonny omedelbart borrade i botten.. suck.. 2 dagar och två skär (icke bra för ekonomin det där).
letade oss ut på en kant och fick en öring och missade några hugg.

Jonas och danskarna fick inte oväntat en del fina öringar och hör och häpna så fiskade Jacob bäst och spöade guiden och drog fullt ganska snabbt, varav två i hålet jag gjorde i går.
Jacob fick 3 öringar och missade två
Jonas fick 2 öring och 2 harrar
Tommy drog till med en fin öring.

I morgon blir det Harr, eller rättare sagt många harrar!!

Inga kommentarer: