2011-10-13

VILL HA!! köp till mig någon SNÄLLA!!

Triump 190 BAY


Precis den här båten vill jag ha!
Länge kikat på båtar som skulle passa mitt nuvarande fiske och när man summerar all fakta, fiske tekniker, fiskeplatser mm så är detta båten för mig!


Varför just denna båten då?

+sidan

-Sjukt stabil
-Tåligare än alla andra båtar ute på marknaden http://www.youtube.com/watch?v=BTUZ_miNLpM kika gärna 8:42 in i filmen så förstår ni vad jag menar
-perfekta förvaringsmöjligheter för spön, levande betesfisk och övriga fiskeprylar
-Går att anpassa väldigt bra för trolling i de flesta väder och sjöar
-Perfekt plattform att fiska ifrån
-Stolar på bra ställen för VJ-fiske
-Inte tyngre än att man får dra den med typ vilken bil som helst med B-körkort
-Sommaraktivitetet som vattenskidor, wakeboard och bad är inga problem
-Snygg!


Minus

-Dåligt med exemplar på svenska marknaden
-Dyr


Men känner någon för att importera ett exemplar från USA så är denne varmt välkommen!

7 kommentarer:

Jonas sa...

Ser ju inte alls tokig ut. Har du kollat nåt på nya Linder Catch?

Johan sa...

Jo, men vill inte ha en aluminiumbåt :P men en bra fiskebåt helt klart och till ett ok pris.. samtidigt som det knappt är någon som helst värdeminskning på Linderbåtarna.

Jonas sa...

Aluminiumbåtar är fina. Lätta att sköta om och smidiga att traila även om man är ensam. Precis som du säger väldigt högt andrahandsvärde. Det är inte direkt gott om begagnade Linderbåtar till salu. Sitter själv och kollar lite efter lämpigt ekipage inför våren.

Johan sa...

Allt är sant som du säger.. dock finns det fina fördelar med andra båtar i glasfiber och plast. Men ska man fiska mycket själv och inte kan dra och sjösätta en 1000kg båt själv så är alubåtar perfekta!
Har kollat lite på en Oskwig 370 till slit och släng båt till mindre sjöar. 55kg och kan lätt lastas på taket på en bil =)
Men ska jag ha en "riktig båt" så blir det nog en i glasfiber/plast =)

Jonas sa...

Ok, där ser man. Oskwig 440 väger bara 10 kilo mer och blir ju lite rymligare. Kanske ett bättre alternativ? Inte lika smidig på biltaket förstås...

Johan sa...

Jo, vet det.. men som slit och släng båt när man max är 2st så funkar 370in.. men visst 440 blir ju klart lite bättre att fiska ifrån.. men 10kg är 10kg :P får se hur det blir men båtköp framöver.. sugen dom fan dock :)
Blir en Catch för dig eller?

Jonas sa...

Nej, nån Catch blir det nog inte nu. Har lagt så jäkla mycket pengar på boendet. Jacob och Tommy har köpt en Linder Sportsman 400. En sån med en 15 hk 4-takt skulle kunna bli en bra och smidig fiskebåt. Kommer att hålla ögonen öppna under senvinter och vår på vad som dyker upp. Tänker ha en bra utrustad båt som står på trailer iaf. Då lägger jag min lilla båt i nåt intressant mindre vatten.