2012-11-18

Premiär på Grundsjön

Idag blev det säsongens första pimpeltävling!
Nog för att det finns is på bra mycket närmre håll än de 23mil enkel resa vi gjorde idag för att få blöta kroken, men är det inga tävlingar på närmare håll så blir det helt enkelt långa resor.
Jag och Baddarn hade iaf bestämt oss för att testa fiskelyckan på Grundsjön, och mycket riktigt en mycket grund sjö :).. Själv hade jag fiskat där en gång förut (-09 då man knappt var torrbakom öronen när det gäller tävlingspimpel) och då slutade man i botten på dryga kilot. Hade I inför dagens tävling bestämt mig för att höja mig med 300% och siktade därmed på drygt 3kg.
3,5h tävling och bytte ände på sjön och fiskade mig från mitten och mot andra kanten, men det dröjde 10 hål innan man fick första fisken, och sedan var det några bomhål innan man hittade ett hål till med fisk och så höll det på i 1,5h innan man hittade några bättre hål och områden. Stannade i det området hela tävlingen och fiskade "gamhål" med varierande utdelning. Visste när slutsignalen ljöd att man låg hyfsat till då sjön är liten och man hör väldigt väl på folk som svär och muttrar över dåligt fiske?
Väl i land så vägde jag in 3854g fördelat på 67 abborrar och 2 mörtar och en snittvikt på 55g.
Vann gjorde de på en vikt på 4,4kg och tvåa på 3,9kg men därefter var det min tur. Baddarn som fiskade sjön för första gången fick ihop knappa tre kilo vilket få anses som en bra vikt för en tidigare SM vinnare ;)
Näe då inte hans dag idag helt enkelt, dock bättre premiär i år än förra året då kan kom sist på Borgsjön.

Inga kommentarer: