2008-07-14

Harrfiske!


I lördags och söndags var jag och Håkan på den sista planerade turen uppe i norr. Med hjälp av en postcykel med en två hk hjälpmotor och en vanlig cykel :) så började vi den dryga milen långa grusvägen till sjön.. 2-3 kilometer uppför (säkert bortåt 200m i höjdskillnad) och en johan drypande i svett så hade vi gjort den svåra biten till sjön. Håkan som satt på "motorcykeln" blev inte lika svettig men han var allt tvungen att hjälptrampa för att ta sig uppför med den packningen som vi ändå hade lastat på den cykeln.


Väl uppe vid sjön så gjorde vi klart med flytringar och riggade spöna för att snabbt komma igång med fisket. Med kanonbra väder och fast fisk redan på fjärde eller femte kastet trodde vi på kanonfiske, speciellt då den harren vägde 1330g! men efter ytterligare tre harrar så dog fisket totalt och enbart gäddorfångades. trots idogt fiske till halv ett på natten så fick vi bara två till över kilot (1080g, och 1000g). Gjorde då iordning en eld och lade oss kring elden och kanske fick 20 min sömn och någon timmes vila. Halv fyra satt jag åter i ringen vilt kastande för att få kunna kroka jätteharren och en timme senare så satt även håkan där i ringen men vad hjälpte det. över kilot så var det endast gäddor som ville vara med så efter lunch någon gång så gav vi upp och började packa ihop. Håkan hade dock sett en vakande harr i en å och ville bara pröva att ta den och 5 min och en europa12a så krokade han en fisk på 1050g vilken fick sätta punkt för denna tur..


1330g men i bra kondition lätt över 1500g :(







En liten fråga till er där ute dock.. dessa "romkorn" (2-4mm stora) såg flytandes i mängder i sjön, nu till frågan vad för "rom" är det?

Inga kommentarer: