2014-01-15

SM närmar sig!

Snart bara en månad kvar innan man åter igen får äran att vara med på det individuella pimpel-SM som i år avgöra på sjön Runn i Dalarna.
Har egentligen inte så stora förhoppningar om en långt framskjuten placering då det inte riktigt är min typ av fiske men när man väl står där så är siktet alltid på att vinna! Så för att ge sig själv lite bättre förutsättningar så är tanken på lite träning på plockfiske då det troligtvis kommer krävas minst 800 abborrar vid sådant fiske under de fyra timmarna som tävlingen pågår. Har kollat tillbaka på resultatlistor från sjöns alla tävlingar och ställt in siktet på att 12kg vinner man nog på. Och med ett snitt på abborren på 15g så är man i hamn på 800 fisk. Snittvikten på fisken kan dock vara lägre än så tyvärr så det gäller att ta kloka beslut ute på sjön. Finns många tävlingar då man kan ha vandra bort en timme eller två men ändå hänga med bra, men ska man ha ett snitt på 3,33 fisk i minuten så får man nog inte slösa bort så många minuter. 
Hur ska man lyckas med detta nu då? Tanken är väl att man ska åka ner och träna en helg iaf, dels för att få igång tekniken att dra fisk (har inget liknade fisk här hemma) men också för att leta upp några lämpliga områden att starta på som ligger lagom längd ifrån starten för att hinna ut på 30 min men samtidigt skaka av sig så pass mycket folk så det finns ytor att fisk på utan att det ska bli helt sönderborrat inför sista timmen. Det är iaf en del i min taktik. Sen ser jag gärna att jag kan hitta relativt grunda områden som håller fisk, sitta på 3-4m och plocka fisk tar betydligt längre tid än att sitta på 1-2m och kanske till och med kan dra fisken direkt i näven.
Sen gäller det att ha någon form av reservtaktik, sjön är stor och vet att det finns större abborrar i sjön och kan man hitta dem så blir läget helt annorlunda. Antar att de flesta kommer sitta grunt och plocka småfisk men det kommer finnas vissa som kommer leta grövre fisk, chansartat men lyckas man så finns chansen till vinst även om man bara har haft fiske i en av de fyra timmarna. 
Så ser taktiken ut nu innan man varit på plats och "kännt" på vatten, frågan är hur det ser ut efter man varit och provfiskat?
En minimal fisk från fjolårets SM vatten som kan vara en nära snittet på storleken  på fisken från årets SM-vatten..

Inga kommentarer: